בצק פריך של אמא לכל סוגי העוגיות
מומלץ גם לאוזני המן !
בצק פריך מעולה ומושלם לכל סוגי העוגיות שלי
רק אותו אני מכינה –
אינו מכיל ביצים
אפשר להכין פרווה
הרכיבים לבצק –
ק"ג קמח
400 גרם חמאה או מרגרינה
כוס שמן
חצי סוכר- או פחות גם טוב
שקית וחצי אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
חצי כפית מלח
כוס מים או מיץ תפוזים
איך מכינים – בצק פריך לכל סוגי העוגיות
נשים את הרכיבים היבשים עם החמאה במיקסר עם וו לישה.
נלוש עד שנעשה לפירורים.
נוסיף את הנוזלים – מים ושמן.
נעבד עד שנוצר הבצק חלק ורך.
נכניס לקירור לילה או כמה שעות.
נחלק אותו לחלקים
נכין עוגיות מגולגלות עם תמרים-שוקולד-חלבה-אגוזים – כל ממרח הוא טוב.
אפייה 180 מעלות 20 דקות.
אפשר להכין מהבצק – עוגיות פרח עם ריבה , עוגיות סהרונים עם רחת לוקום
או עוגיות אגוזים גאורגיות .
מה שאתם רוצים.
הבצק המעולה הכי טוב שיש.
בתמונה הכנתי רחת לוקום ועוגיות שגילגלתי עם ממרח תמרים ושוקולד .