מתכון למרק ירקות עם עדשים וגריסים
הגשם מביא חשק למרקים הכנתי מרק גריסים עשיר…
מתכון – גילה כהן ארבלי
מרק גריסים
הרכיבים-
כוס גריסי פנינה (כוס חד פעמי שתיה חמה)
כוס עדשים אדומים
גזר מגורד
בצל חתוך דק
קישוא חתוך לקוביות
תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות קטנות
מעט כרוב קצוץ (2עלים)
2 גבעולי סלרי
3 שיני שום קצוץ
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור
כפית שטוחה כמון
מלח לפי טעם
2 כפות מרק עוף
מעט שמן
איך מכינים –
לשטוף את הגריסים ולהרתיח אותם בליטר מים בערך חצי שעה על אש נמוכה להוסיף מעט מלח .
בנתיים קוצצים את כל הירקות ומוסיפים את הירקות לגריסים ממשיכים לבשל יחד עוד 20 דק' .
מוסיפים את העדשים האדומות מתבלים ומבשלים לעוד 10-20 דקות. עד שהעדשים מבושלות .
לשים לב אולי צריך להוסיף מים רותחים כי הגריסים תופחים ומסמיכים את המרק.