פיתות מהירות על המחבת
מתכון – מירי משה
(מראש אומרת, ממליצה להכפיל את הכמות, כי זה נחטף)
הרכיבים-
3/4 כף שמרים
3/4 כף סוכר
160 מ"ל מיים פושרים (3/4 כוס)
רבע כוס שמן זית
2 ורבע כוסות קמח
כפית מלח
איך מכינים ?
בקערה שמים שמרים, סוכר ומים פושרים, ממתינים 3 דקות.
מוסיפים את השמן ומעל את הקמח.
יוצרים גומה קטנה בקמח ומבליעים את המלח.
לשים עד לבצק חלק.
מתפיחים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל6-8 חלקים
יוצרים כדור ומרדדים על משטח משומן לכ 0.5 ס"מ.
מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.
מברישים מעט שמן עם מברשת.
מעבירים בזהירות למחבת.
מחכים עד שיווצרו בועות וישחים מעט, הופכים צד לעוד דקה שתיים.
תוך כדי ההכנה, מכסים את הפיתות במגבת לשמירת הטריות.