אמפנדס במגוון מילויים
גבינה בשרי ותפוחי אדמה
קליל וטעים
המתכון מאת – אילנה בוכריס
הרכיבים-
4 כוסות קמח
כוס שמן ( חד פעמי שתיה חמה)
כוס מים
חצי כפית מלח.
מילוי-
גבינות-
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינת טוב טעם/ ריקוטה
מלח ופלפל שחור.
לערבב הייטב ולמלא.
תפוחי אדמה –
5 תפוחי אדמה רתוחים הייטב
( כמו פירה)
למעוך הייטב להוסיף בצל מטוגן
אפשר פטריות.
מלח , פלפל שחור, כורכום
לערבב הייטב ולמלא.
בשר טחון –
1 בצל בנוני מטוגן
להוסיף חצי קילו בשר טחון
לערבב ולהוסיף
מלח, פלפל שחור, כרכום, פפריקה
לערבב היטב, לתת להתקרר ולמלא.
איך מכינים-
הבצק –
לערבב היטב רכיבי הבצק.
לתת מנוחה חצי שעה.
לרדד לקרוץ עיגולים ( אפשר עם כוס)
למלא, למרוח ביצה ושומשום
תנור שחומם מראש ל-180 מעלות
אפיה כחצי שעה , או עד הזהבה.
המתכון באדיבות –