עוגות קינוחים

מתכון לעוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב

עוגה נוסטלגית וטעימה מתכון לעוגת קצף וקצפת של חנה שאולוב
מאת – דליה בן חמו
עוגה נוסטלגית…קצף וקצפת עם קצת שינויים
מצורף מתכון😍
תחתית בצק:
הרכיבים-
4 חלמונים
2 כפות סוכר גדושות
100 גרם חמאה
1 וחצי כוס קמח תופח
אם הבצק יבש..ניתן להוסיף כף מים
מערבבים את כל החומרים ומשטחים בתבנית מלבנית 20/20 מרופדת בנייר אפייה בעזרת ידיים רטובות..
ואופים  180 מעלות בתנור 20-30 דקות.
למרנג:
4 חלבונים
כוס וחצי סוכר
מעט מיץ לימון
מקציפים את החלבונים עם מעט לימון סחוט, ללא הסוכר ואז מוסיפים סוכר בהדרגה…עד לקבלת קצף חזק!!
ואופים בחום נמוך  100 מעלות כשעה או יותר עד לקבלת מרנג קשה.
לקצפת:
הכנתי שתי שכבות קצפת, האחת עם פודינג וניל והשניה עם קרם מוקה- מוסיפים כפית נס קפה
המתכון המקורי לקצפת..
2 שמנת מתוקה או צמחית
1 כפית נס קפה
2-4 כפות סוכר
ניתן להוסיף פודינג וניל כשתי כפות..
להרכבה:
מצננים את שתי השכבות…
שמים את הבצק האפוי
מעל קצפת
ומעל את המרנג
לשוקולד:
המסתי 100 גרם שוקולד עם שמנת מתוקה כרבע כוס..
וזילפתי ביד חופשית
ייתכן שזו תמונה של ‏קינוח‏

תגובות 2

  1. עוגה נהדרת-אפיתי אותה לעתים קרובות בשנות ה80—-כמעט שכחתי אותה—שווה את המאמץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *