עוגת קרמבו שמכינים שוב ושוב – והיא בלי קמח
קרמבו – עוגה מהממת, קלה ובלי קמח!
מתאימה גם לפסח ללא גלוטן
תבנית עגולה 26
מאת – טלי רויטל יעקב
הרכיבים-
לתחתית:
5 ביצים
כוס סוכר
אינסטנט פודינג שוקולד
לקרם –
2 שמנת מתוקה/פרווה
כוס חלב/צמחי
אינסטנט וניל
לשוקולד-
חצי מיכל שמנת מתוקה /פרווה
150 גרם שוקולד מריר
1
איך מכינים-
להפריד 5 ביצים
את החלבונים להקציף לקצף נוקשה עם הסוכר ( להוסיף בהדרגה),
כשהקצף תפוח להנמיך עוצמת מיקסר ולהוסיף את החלמונים
ובסוף את האינסטנט להקציף עד להטמעת החומרים.
לצקת את הבלילה לתבנית משומנת ( עגולה/מרובעת)
ולאפות כ 30 דקות על חום 180 מעלות.
הבסיס יעלה ויצנח שוב לא להיבהל התחתית צריכה להיות דקה!
קרר טוב את התחתית.
לקרם: 2 שמנת מתוקה, כוס חלב ו2 אינסטנט וניל. לערבל את הכל יחד לקצפת.
לשטח את הקרם על התחתית לאחר שהתקררה.
לציפוי; חצי מיכל שמנת מתוקה וחפיסה ורבע שוקולד מריר.
להמיס על הגז תוך כדי ערבוב ( להשגיח שלא יישרף)
לצנן את הציפוי ולשפוך על הקרם.
אפשר לשחק עם התבנית מצד לצד כדי לישר את הציפוי.
לא לישר עם מרית זה מקלקל!
להקפיא כשעתיים להתייצבות…..תהנו
שימו לב: בתבנית רחבה התחתית תהיה דקה יותר לכן עדיך בינונית.
***למתכון פרווה להמיר לשמנת צימחית במקום השמנת המתוקה ובמקום חלב להשתמש בחלב קוקוס.
כוס חד פעמית קרה
כל תבנית שתבחרו….אני עושה גם במרובעת חד פעמית בינונית וגם בעגולה.