מתכון לטבית – החמין של העיראקים
מאת – אבנר ולילך דידרניק רדה
הרכיבים-
עוף שלם גדול 2 קילו
למילוי –
בצל קצוץ.
עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות.
350 גרם קוביות בשר (מספר 5)
שלושת רבעי כוס אורז שטוף ולא מושרה.
תבלינים – (לפי הטעם)
מלח, פלפל, פפריקה,
בהרט, חצי כפית ראס אל חנות.
איך מכינים-
לערבב הכל ולהכניס לתוך העוף ולסגור עם קיסמים.
לרוטב –
לטגן בצל בסיר רחב, 3 כפות רסק גדושות, כף פפריקה, מלח, פלפל ובהרט.
למלא בסיר מים רותחים עד אמצע הסיר.
להכניס את העוף עם הצד של המילוי כלפי מעלה.
לבשל חצי בישול (45 דקות, שעה. מגיע לרתיחה ולהנמיך את האש)
לשטוף 3 כוסות אורז לא מושרה, לסנן ולשים מסביב לעוף.
לתת רתיחה של 10 דקות בערך שהנוזלים יספגו ולכבות את האש.
להכניס לתנור על 150 מעלות בפונקציית שבת ללילה שלם.
באהבה בהצלחה ובתיאבון