בשר

חציל במילוי בשר בקרם עגבניות – מנה ראשונה לערב שבת

יעל חודריאן
חציל במילוי בשר בקרם עגבניות – מנה ראשונה לערב שבת❤️
חציל עם בשר בקרם עגבניות
מאת – יעל חודריאן
מדובר במנות אישיות בהשראת המתכון של גו'זף ונידאל מMKR
הרכיבים-
חצילים קטנים
שמן
300 גר בשר טחון
300 גרם חזה עוף טחון
3 בצלים
פלפל
מלח
אגוז מוסקט
קינמון
כורכום
2 שיני שופ
נענע
כוסברה
50 גר צנוברים
לקרם עגבניות –
שמן
5 עגבניות
5 שיני שום
4 כפות מיץ לימון
מים
מלח פלפל וקצת כורכום
איך מכינים –
להכנת החציל –
מקלפים וחוצים 5 חצילים קטנים
למזוג למחבת גדולה שתי כוסות שמן, כשהשמן חם לטגן את החצילים עד שהם זהובים.
להוציא את החצילים, לקחת חלק מהתוכן של החציל ולשמור אותו בצד להמשך.
להכנת מילוי הבשר –
300 גרם בשר טחון
300 גרם בשר חזה עוף טחון
3 בצלים בינוניים קצוצים
רבע כפית מלח
קורט פלפל ממש מעט
לגרד אגוז מוסקט
קורט קינמון
מעט כורכום
2 שיני שום כתושות
מעט עלי נענע קצוצים
רבע צרור כוסברה קצוצה
50 גרם צנוברים קלויים
לטגן את הבצל עד שהוא זהוב, להוסיף את השום הכתוש ומיד לאחר מכן להוסיף את תערובת הבשר והעוף בערך 8 דקות (כמו בולונוז)
ואז להוסיף את התבלינים ומיד את עשבי התיבול ובסוף את הצנוברים הקלויים.
לערבב הכל יחד, להסיר מהאש ולהניח בצד,
בשלב זה יש להוסיף את תוכן החצילים ששמנו בצד ולערבב יחד.
להוסיף את תערובת הבשר על חצאי החציל כל אחד בנפרד.
קרם העגבניות –
כחצי כוס שמן
חמש עגבניות אדומות וגדולות חתוכות לרבעים
5 שיני שום קלופות שלמות
ארבע כפות מיץ לימון
ארבע כפות מים
מלח ופלפל שחור וכורכום – לפי הטעם
מחממים בסיר
שמן
על אש בינונית – נמוכה לפני שהוא רותח, שמים את העגבניות והשום להשאיר על אש נמוכה
כ-8 דקות בערך עד שקליפת העגבנייה נפרדת מכבים את הלהבה.
להוציא למסננת ולקלף את העגבניות מקליפתם.
להעביר את העגבניות והשום לבלנדר או מיקסר ידני לטחינה.
לאחר הטחינה יש לסנן שאריות בעזרת מסננת ולהעביר לסיר להוסיף מים, לימון, מלח, פלפל שחור וכורכום
לצמצם את הנוזלים על אש בינונית למשך 6 דקות בערך.
לתקן טעמים אם צריך.
קראמבל אגוזים –
קצת שמן
150 גרם אגוזי מלך טחונים דק מאוד
ארבע כפות דבש
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
לטגן את האגוזים בשמן כאשר הם זהובים להוסיף דבש ולכבות את הלהבה.
בסיר קטן לטגן את הפטרוזיליה קלות בשמן עמוק ברגע שנשמע רעש הטיגון לסנן ולהוציא ולערבב יחד עם האגוזים.
להרכבת המנה:
10 דקות לפני ההגשה שמים את החציל ב200 מעלות בתנור
במקביל מחממים על הגז את קרם העגבניות,
לאחר שהוא מתחמם מניחים את קרם העגבניות בצלחת קעורה,
מעל קרם העגבניות מניחים את החציל שהוצאנו מהתנור ומעל שתי כפות מתערובת קראבל האגוזים.
בתאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *