מרק שעועית בשרי – כמו גולש מצויין ליום חורפי
ביום קר מכינים מרק שעועית
עם בשר טעים
מרק משפחתי לשבת חורפית
מתכון מאת – אילנה בוכריס
הרכיבים-
חצי קילו שעועית (מושרת לילה עם אבקת אפיה)
קילו בשר (שריר או לגולש)
בצל
ראש שום
3 כפות פפריקה
כפית כמון
פלפל שחור
מלח
4 כפות רסק עגבניות מרוכז
אפשר להוסיף
סלרי /עלה דפנה
פלפל חריף
תפוחי אדמה אם רוצים.
איך מכינים –
את השעועית להרתיח כרבע שעה ולסנן.
קילו בשר מרתיחים ואז חותכים לקוביות
לטגן בצל בנוני עם מעט שמן
להוסיף ראש שום נקי וחתוך.
3 כפות פפריקה מתוקה/חריפה
להוסיף את הבשר והשעועית
מוסיפים מים רותחים כ-ליטר
כמון. מלח. פלפל שחור. 4 כפות רסק עגבניות .
ולבשל כ-3 שעות עד שהכל רך.
לערבב מידי פעם. ולהוסיף מים לפי הצורך.
אפשרי ללא בשר.
בתאבון.