מתכון לשמרים גבינה – פס גבינה כמו שיש במאפיות
שמרים גבינה לשבת
מאת – שרה בן טוב
הרכיבים-
קילו קמח
2 כפות שמרים
2 ביצים
2 חלמונים
כוס שמן
3/4 כוס סוכר
כפית מלח
כוס ו 3/4 מים
3 כפות שמן
מלית – 4 עוגות
2 גבינה טוב טעם
500 גרם גבינה לבנה
פודינג וניל.
4\3 כוס סוכר.
2 ביצים.
3 כפות קמח.
גרידת לימון
איך מכינים-
כל המרכיבים למיקסר על וו הלישה עד שהבצק חלק לפחות 10 דקות לישה.
התפחה שעה וחצי להכפלת נפח.
לחלק ל- 4
אפשר להתפיח במקרר בקיץ.
4 פסים מקילו.
משטחים כל רבע מהבצק לצורת מלבן,
מניחים באמצע את התבנית פס ומסמנים את גודל התבנית בפסים עדינים.
אחכ חותכים כפי שרואים בתמונה.אני עשיתי עם קלף לכן יצא עבודה נקייה
ומוצלחת(אפשר גם עם גלגלת של פיצה)
ואז כמובן שלא שוכחים את הקצוות שמקפלים קודם ואחר כך את הרצועות ואז יוצא מושלם!!
להבריש בביצה.
אפייה 180 מעלות חצי שעה או עד שזהוב ויפה.
* אפשר להכין עם הבצק כל עוגת שמרים אחרת עם מילוי שוקולד או הכל