חיתוכיות ריבה
מאת – שרונה זאבי
( מתכון הבצק של קרין גורן בשינוי קטן שלי )
הרכיבים-
במיקסר עם וו גיטרה לשים:
5 כוסות קמח
כוס קורנפלור
שקית אבקת אפייה
חצי כוס אבקת סוכר
כוס שמן
200 גרם מרגרינה או חמאה
כוס מים
איך מכינים-
במיקסר עם וו גיטרה לשים הרכיבים .
ללוש עד לקבלת תערובת פירורית , להוסיף כוס מים וללוש רק עד קבלת בצק , לאחד הכל ולשים לשעתיים במקרר ,
לחלק ל 5 חתיכות , לרדד כל חלק על משטח מקומח לפי גודל התבנית הרצויה אפשר לשים על ניר בתנית הגדולה של התנור לא על כל הגודל.
לסדר 5 שכבות של בצק שבין כל שכבה מרוח ריבה , בחלק העליון שיהיה בצק .
למילוי ריבה :
2 כוסות ריבה איזה שאוהבים , 2 כפות ברנדי , כפית תמצית ווניל , כפית קינמון , כף קקאו ,
לחמם במיקרו כדקה עד שהריבה מתרככת ולערבב היטב .
לאפות 180 מעלות למשך 40 דקות עד שזהוב ואפוי טוב.
לחתוך אחרי קירור.