ללא קטגוריה

ריבת תפוז סיני

ריבת תפוז סיני
מאת – צביה אורן
זו העונה, יש לנצל, מלא תפוז סיני קטן גדל על העצים.

צביה משתפת במתכון נהדר

המרכיבים
1 ק׳ג תפוז סיני
1/2 ק׳ג סוכר
מיץ מלימון אחד
1 מקל קינמון
שוטפים היטב את התפוז סיני,
חורצים לאורכו כמה פסים.
ושמים בסיר עם מים, מרתחים כ-10 דקות , סוגרים, ושופכים את המים.
ככה שלוש פעמים, כדי שהמרירות של התפוז
תצא.
פעם שלישית מסננים ומכניסים לסיר את התפוזים עם חצי ק׳ג סוכר, לימון ומקל קינמון ומעט מים.
לערבב כדי שהסוכר ימס ולא ישרף.
שהכל חלק, סוגרים את הסיר עם מכסה , מבשלים כשעה, עד שמתקבל צבע כתום עז על התפוז,מדי פעם לערבב.
עד למרקם רך, מבריק וצמיג.
מי שרוצה ממש ריבה ללא תפוזים שלמים, יכול עם מוט בלנדר לרסק.
שהריבה מתקררת, מעקרים צנצנת ומעבירים לצנצנת.
חלק השארתי שלמים, ממש כמו מעדן,
וחלק עברו דרך בלנדר לקבלת ריבה חלקה.
טעיםםם במיוחד.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *