המרק הכי טעים שיש
מרק חרירה מרוקאי
מתכון למרק חרירה
תמונה באדיבות – Aline Ben-simon
הרכיבים-
אם רוצים בשרי
ממליצה על עצמות מוח לפחות 2
ובשר מספר 8 קוביות לבשל בסיר לחץ כשעה לפני הכנת המרק.
2 בצלים קצוצים דק
שן שום כתושה
2 כוסות חומוס מבושל או מסנפרוסט
כוס עדשים חומות/כתומות
4 עלי כרפס קצוצים
שורש של סלרי חתוך לקוביות
שורש פטרוזיליה
צרור של פטרוזיליה
צרור של כוסברה
2 עגבניות חתוכות דק
2 כפות מלאות קמח
לימון סחוט לאחר הבישול.
רבע כוס אטריות דקות
מלח
פלפל שחור
כפית כמון
כפית כורכום
איך מכינים מרק חרירה?
מטגנים את הבצל טוב ומוסיפים שום עגבניות ,שורשים וכל הירוקים קצוצים .
אם רוצים בשרי מוסיפים קוביות הבשר ועצמות המוח.
מוסיפים מים ,חומוס עדשים ותבלינים.
מבשלים שעה עד שהכל מתרכך
לפני סיום מערבבים קמח עם חצי כוס מים ומוסיפים לבישול.
מערבבים להסמכה ומוסיפים גם את האטריות.
מבשלים עוד 10 דקות עד שהכל מבושל.
מגישים עם הרבה מיץ לימון סחוט מעל
בתאבון
* יכול להיות שזמן הבישול יהיה ארוך יותר אם מכינים עם בשר.