בשר

מתכון לפקיילה

מתכון לפקיילה של התוניסאים
או טבחה בסלק
הכינה – לימור אוחנה

 

הרכיבים

בשר לבישול ארוך 8,5 או גולש

עצמות מוח או רגל

חבילות עלי מנגולד החלק הירוק

שום כתוש

בצל

דלעת

קצת פפריקה

כורכום

2 כוסות שעועית לבנה מושרית

תפוחי אדמה 3,4

איך מכינים

את התמצית של פקיילה מכינים לפני ושומרים במקרר או במקפיא  לכמה תבשילים.

לוקחים עלי סלק מנגולד רק החלק הירוק וקוצצים, לפחות איזה 4 קילו

ואז יוצא צנצנת שמספיקה  לכמה פעמים,

מטגנים עם כוס שמן  לפחות שעה על אש נמוכה , עד שזה משנה לצבע שחור. כל הזמן מערבבים.

לאחר מכן טוחנים בבלנדר. ואפשר ישר להכניס למקפיא .

לתבשיל אחד גדול לוקחים 2 כפות מהתמצית של הפקיילה.

להכנת החמין –

מטגנים בצל עם שום בתחתית הסיר ואז מסדרים את הבשר ,שעועית,תפוחי אדמה וכל התבלינים .

מוסיפים את הפקיילה 2 כפות גדושות.

מוסיפים מים מלח פלפל שחור לפי טעם .

מבשלים שעתיים ואז על פלטה לשבת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *