מתכון לפקיילה של התוניסאים
או טבחה בסלק
הכינה – לימור אוחנה
הרכיבים–
בשר לבישול ארוך 8,5 או גולש
עצמות מוח או רגל
חבילות עלי מנגולד החלק הירוק
שום כתוש
בצל
דלעת
קצת פפריקה
כורכום
2 כוסות שעועית לבנה מושרית
תפוחי אדמה 3,4
איך מכינים –
את התמצית של פקיילה מכינים לפני ושומרים במקרר או במקפיא לכמה תבשילים.
לוקחים עלי סלק מנגולד רק החלק הירוק וקוצצים, לפחות איזה 4 קילו
ואז יוצא צנצנת שמספיקה לכמה פעמים,
מטגנים עם כוס שמן לפחות שעה על אש נמוכה , עד שזה משנה לצבע שחור. כל הזמן מערבבים.
לאחר מכן טוחנים בבלנדר. ואפשר ישר להכניס למקפיא .
לתבשיל אחד גדול לוקחים 2 כפות מהתמצית של הפקיילה.
להכנת החמין –
מטגנים בצל עם שום בתחתית הסיר ואז מסדרים את הבשר ,שעועית,תפוחי אדמה וכל התבלינים .
מוסיפים את הפקיילה 2 כפות גדושות.
מוסיפים מים מלח פלפל שחור לפי טעם .
מבשלים שעתיים ואז על פלטה לשבת