מתכון מאת בת שבע גלסמבס
הרכיבים–
חצי כרובית מבושלת
שני קישואים
2 ביצים
מלח לפי הטעם
חצי כפית כרכום
פלפל שחור
שן שום כתושה
כף קמח גדושה
איך מכינים –
לפורר את הכרובית לפירורים,לגרד את הקישואים בפומפיה,לסחוט את הנוזלים של הקישואים ולהוסיף את יתר החומרים ולערבב היטב.
לקחת סיר קטן, עדיף עם ציפוי שלא נדבק.
לשים כף שמן קנולה ולשפוך את התערובת לתוך הסיר,לכסות ולתת לזה להיטגן,להתבשל עשר דק.
להפוך לצד שני בעזרת צלחת .
הטיגון מכל צד על להבה בינונית בהתחלה ואחרי שהפשטידה מקבלת צבע להנמיך את האש,ברגע שצד אחד מתבשל לקחת צלחת שטוחה ,ולהפוך את הפשטידה על מרכז הצלחת ולשים שוב בתוך הסיר את הצד הלא מבושל של הפשטידה,לטגן עשר דק ולהוציא על צלחת הגשה
בתיאבון!
אפשר לאפות בתנור
180 מעלות 40 דקות
לשמן את התבנית
עגולה קטנה או אינגליש קייק .