עוגת גבינה קלה
ב- כמה דקות הכנה
מאת – מירי שטרזר
הרכיבים-
17 יחידות ביסקוויטים לוטוס או פתי בר מפוררים
100 גרם חמאה מומסת
לערבב את הפירורים עם החמאה ולהדק לתבנית משומנת מספר 24.
להכניס לפריזר לכמה דקות עד אשר נכין את המלית.
חומרים למלית:
500 גרם גבינה לבנה 5% (2 קופסאות )
1שמנת חמוצה
חצי כוס סוכר
2 ביצים שלמות טרופות
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
איך מכינים –
בקערה בינונית להכניס את כל חומרי המלית לערבב אפשר עם מטרף
שלא יהיו גושים.
להוציא את התבנית ( מספר 24 )מהפריזר ובעדינות לשפוך את מלית הגבינה מעל.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20-25 דקות עד אשר מסביב התערובת טיפה נעשית צהובה והעוגה לא רוטטת.
חומרים לציפוי:
1 שמנת חמוצה
2 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
לערבב את כל חומרי המלית.
להוציא את העוגה בזהירות מהתנור למרוח מעליה את הציפוי בזהירות ובעדינות,
להכניס שוב לתנור בדיוק ל 4-5 דקות לא יותר,
להוציא מיד מהתנור ולצנן, לאחר מכן להכניס למקרר.
להקציף שתי שמנות ושתי כפות סוכר ולהניח על העוגה אפשר גם רק שמנת אחת אינסטנט פודינג וכוס חלב.