עוגת השמרים של הסבתות
הכינה – שרית מזיוף דהן
הרכיבים-
הבצק –
ק"ג קמח
3 ביצים
מרגרינה רכה מאוד – 200 גרם (לא מומסת)/או חמאה
כוס שמן
3 ביצים
מרגרינה רכה מאוד – 200 גרם (לא מומסת)/או חמאה
כוס שמן
1 וחצי כוסות מים פושרים
2 וחצי כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
2 וחצי כפות שמרים יבשים
כוס סוכר
למילוי –
2 כוסות סוכר
כוס קקאו
כף נס קפה
שמן בערך כוס -לפי הצורך (עד לקבלת מרקם משחתי)/או חמאה מומסת 200 גרם
איך מכינים-
הבצק – ללוש הכל ביחד 10 דקות.
להתפיח כשעה.
לחלק ל- 8,
לחלק ל- 8,
לערבב יחד מרכיבי המילוי .
לשטח כל חלק למרוח במילוי ולגלגל
על תבנית להתפיח חצי שעה
אפייה 180 מעלות חצי שעה
להכין סירופ –
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
למרוח על העוגה כשהעוגה חמה והסירופ קר
מתכון מצוין