עוגת גבינה פירורים
במיוחד לשבת
מתכון מאת – or ramzanov
עוגת גבינה פירורים (רינג עגול בקוטר 24)
הרכיבים-
לבסיס ולפירורים:
½1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס סוכר
2 חלמונים
150 גרם חמאה
קורט מלח
למלית הגבינה:
500 מ”ל שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
500 גרם גבינה לבנה 9%
1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 מ”ל)
1 גבינת שמנת 25%-30%
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כפית מחית ווניל
איך מכינים-
מתחילים עם הבסיס והפירורים: מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר מערבלים עם וו גיטרה.
מגרדים את צידי הקערה,
מוסיפים חלמונים ומערבלים שוב עד איחוד.
מוספים את הקמח, אבקת אפייה והמלח, מערבלים עד איחוד.
מרפדים בנייר אפייה רינג עגול בקוטר 24 ,
מניחים את הרינג על מגש אפייה, משטחים מחצית מהבצק בתוך הרינג ויוצרים בסיס ישר ושטוח.
את מחצית הבצק שנשאר מניחים על המגש אפייה ,
מכניסים את הבצק לאפייה ( גם את הבצק שברינג וגם את הבצק שעל המגש) אופים כ- 20-25 דקות ,
כאשר הבצק זהוב מוציאים מהתנור ומצננים.
ממשיכים עם מלית הגבינה: ב
קערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר,
מקציפים עם וו בלון עד קציפה , מוסיפים את גבינת השמנת והגבינה לבנה,
ממשיכים לערבב על מהירות נמוכה עד איחוד החומרים.
מניחים את הרינג עם הבסיס האפוי על משטח ישר שיכול להיכנס גם למקרר,
מוזגים את מלית הגבינה לרינג עם הבסיס,
משטחים מעט עם כף של גב או מרית קטנה ומכניסים לקירור לילה.
את הבצק הנותר על מגש האפייה
טוחנים במעבד מזון לפירורים קטנים ושומרים בצד עד התייצבות העוגה.
לאחר קירור של לילה מפזרים את פירורי הבצק מעל עוגת הגבינה,
משטחים מעט עם היד, מחזירים שוב לקירור של חצי שעה .
משחררים את העוגה מהרינג ומניחים על צלחת הגשה .
(טיפ לשחרור יפה של עוגת הגבינה, אחרי קירור של לילה,
הניחו את פירורי העוגיות, הכניסו למקפיא כשעה וככה העוגה תשתחרר טוב יותר)