הפיצה מקפיצה שלי/גולדי מטעמים
מאת – גולדי רחל זגורי
הרכיבים-
25ג׳ר שמרית (שמרים טריים)
או כף יבשים
3.5 כוסות קמח – חצי קילו
2 כפיות מלח
1.5 כוסות מים פושרים
3 כפות שמן זית
(אם יש צורך להוסיף רבע כוס מים פושרים)
איך מכינים-
*המלח שלא ייגע בשמרים.
ללוש היטב לבצק בקערת המיקסר .
הבצק צריך להיפרד מהדפנות.
לתת להתפחה כ-30 דקות. בחורף שעה.
לחלק הבצק לשני כדורים, לרדד לשכבה דקה בצורת עיגול .
אם יש מגשי פיצה מחוררים, זה מעולה.
המלית-
2 רסק עגבניות
3 עגבניות מרוסקות על מגרדת
2 שיני שום כתושים
פפריקה, אורגנו, פלפל שחור, מלח, תבלין פיצה אם יש.
למרוח המלית על שני העיגולים להניח מעל תירס או טונה ,
מעל גבינה צהובה, ומעל זיתים שחורים ,
רצועות בצל דקות ,פטריות טריות.
לאפות בחום 180° כ-20ד׳.
בתאבון,
מובטחת הנאה מירבית..
ב- גולדי מטעמים