אלה העוגות של הסבתות מפעם
מתכון הכי טעים
מאת – רחל מלכה
עוגת שמרים
הרכיבים-
קילו קמח
2 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים
כוס סוכר
3 ביצים
חצי כפית מלח
חמאה/ מרגרינה 200 גר
1/4 כוס שמן
איך מכינים-
ללוש הכל במיקסר 10 דקות . בסוף הלישה להוסיף
את הרבע כוס שמן.
לתת מנוחה של שעה.
לחלק ל- 8
מכל שני חלקים לגלגל בורג לרולדה אחת
ס"הכ 4 רולדות.
לרדד ולמרוח שוקולד או מה שרוצים.
לתת מנוחה חצי שעה למרוח ביצה .
ואז לאפות על 200 מעלות טורבו בערך חצי שעה.
ולאחר שיוצא מהתנור למרוח בסירופ שניתן להכין מראש:
כוס סוכר, כוס מים וחצי לימון, על הגז למשך 10 דקות.
אופציה נוספת למילוי –
לשים בצלחת כוס קקאו וכוס סוכר.
למרוח על הבצק או חמאה/מרגרינה או שוקולד נוטלה/שחר או פרווה
ולפזר את הקקאו עם הסוכר המעורבב.
באיזה כוסות את מישתמשת חד פעמי קר או חד פעמי חם ?
חם זה כוס אוניברסלית
היי אשמח לדעת מה משמעות המילה קצת מלח
תודה חגית
חצי כפית
עשיתי לפי המתכון בדיוק, ולפי הכוס המתאימה, הבצק יצא מאוד מאוד דביק הייתי צריכה לאזן אותו עם מלא קמח, אני מקווה שזה לא יפגע באפיה שלו.. בסופו של דבר מה שיקבע זאת התוצאה..
כרגע הוא בהתפחה של שעה
מקווה שההצליח
אני מכירה את אותו מתכון בדיוק רק בלי המרגרינה, זה משנה ? חייבים את המרגרינה ??
בטח או חמאה
מתכונים נהדרים
תודה