קציצות עוף רכות רכות עם מלא כרפס וירק
אמאל'ה טעיםםםם!
המתכון מאת – רינת שושן
הרכיבים –
חצי ק"ג חזה עוף טחון
בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצים.
כוסברה+פטרוזליה קצוצה.
3 כפות פירורי לחם
כפית כמון
כפית בהרט
כפית פלפל לבן/שחור
כפית פפריקה מתוקה
מעט מים
מעט שמן
1 ביצה
תפוח אדמה מבושל
לרוטב
בצל
עלי כרפס סלרי חצי צרור
3 שיני שום
תפוח אדמה
(אפשר להוסיף אפונה קפואה,שומר )
כורכום , פלפל
מלח
מרק עוף לפי טעם כף
איך מכינים –
אז הסוד בעיסה הזאת של הקציצות , זה תפוח אדמה מעוך כמו לפירה להוסיף לעיסת הבשר ולערבב כל הרכיבים יחד.
במחבת שמים מעט שמן מכדררים מהתערובת כדורים ומטגנים רק להשחמה ממש מספר דקות מכל צד.
בסיר שמים קצת שמן, מטגנים בצל 1 להשחמה, 3 שיני שום , סלרי הגבעול , יש אפשרות לשים פרוסות שומר או אפונה או רק את הקציצות עצמן
שמתי תפוח אדמה!
מניחים בסיר, מטגנים כמה דקות עד להשחמה
ומוסיפים:
מעט כורכום
פלפל לבן/שחור
כף מרק עוף
מעט מלח
מטגנים את כל התבלינים יחד עם הבצל והכל ומוסיפים בערך 3 כוסות מים נותנים לזה רתיחה של 10 דק' ומוסיפים את הקציצות
לסחוט חצי לימון ישר לתוך הסיר מומלץ מאוד!
לפזר מעל עלי כרפס ולבשל בערך 20 דק'!