בשר מתכונים מהירים צמחוני

איזה טעם גן עדן – פלפל ממולא בתנור

אילנית כרבי
מתכון לפלפל ממולא בתנור בטעם גן עדן – אילנית כרבי:
הרכיבים –
בצל
קופסה רסק
כוס אורז
כוסברה ופטרוזיליה קצוץ
מלח
פלפל
קצת מרק עוף
אפשר להוסיף בשר טחון 300 גרם
לתנור – הרוטב
תפוח אדמה פרוס
3 עגבניות פרוסות
שמן
רסק קטן
שיני שום כתוש או בצל
פפריקה
מלח פלפל
כוסברה
מיץ לימון
מרק עוף
איך מכינים –
 בצל גדול , חותכת לקוביות ומטגנת . כשהבצל מזהיב נוסיף קופסא קטנה של רסק עגבניות, כוסברה ופטרוזליה נטגן ונוסיף כוס אורז גדולה , במידה ורוצים בשר נוסיף קודם בשר ואחר כך האורז.
נוסיף 2 כוסות מים רותחים, כף מרק עוף ופלפל לבן ..נבשל עד שהאורז כמעט מוכן.( ניתן להוסיף כמובן גם בשר טחון ..אצלי הם אוהבים את זה פרווה)
לוקחים סיר שניתן להכניס לתנור או תבנית .מעל נייר אפיה מרפדים את התחתית בחתיכות דקות של תפוח אדמה פרוס לעיגולים, מעל 3 עגבניות חתוכות לעיגולים ומעל נניח את הפלפלים כאשר נמלא כל פלפל באורז שהכנו.
את האורז שנשאר אני מפזרת בין הפלפלים .
לוקחת קערה שמה שליש כוס שמן, 5 שיני שום, כוסברה, כוס וחצי מים רותחים או יותר, קופסא קטנה של רסק עגבניות, פלפל לבן, מרק עוף, פפריקה, פקק של מיץ לימון ומעט כורכום ..מערבבת הכל ושופכת בין הפלפלים ובתוך.
מכניסה לתנור על טורבו לכשעה שעה וחצי( עם נייר כסף מעל) עד שהכל מוכן. ( חשוב לוודא שהתפןוחי אדמה למטה יתרככו ע" י מזלג) . בחמש דקות האחרונות להוציא את הנייר כסף ולתת לפלפלים לתפוס צבע קצת שרוף….טעים ברמות!!!!
אילנית כרבי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *