עוגת שקדים ופירות יער
מאת – יוכי דהן
תבנית עגולה 24
הרכיבים-
2 כוסות קמח שקדים
1כוס קמח אוסם לפסח (לא בפסח- קמח אוסם, או קמח לבן עם כפית אבקת אפייה)
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה קרה או מחמאה לפרווה
1 ביצה
1 כף חלב או מיץ תפוזים
איך מכינים-
מכינים בצק פריך 2/3 בצק משטחים בתבנית
1/3 בצק שמים במקפיא ל 15 דק
מורחים ריבה על הבצק, מפזרים כוס פירות יער קפואים.(אפשר דובדבנים)
מוציאים הבצק מהמקפיא,
מגרדים- הבצק קצת דביק, אפשר לקמח מידי פעם עם קמח ולגרד.
אופים בחום 180 מעלות כ 35- 40 דקות
עוגה שמתאימה לפסח,
אפשר לשנות גם לכוס וחצי שקדים וכוס וחצי קמח תופח לפסח.