ללא קטגוריה

חרוסת מעולה משני מצרכים

אריאלה גולדמן
יואוווו איך אני אוהבת 🥰
חרוסת אותנטית כמו שהכינו בבית הוריי ( מטבח כורדי) -חאליק
מאת – אריאלה גולדמן
הרכיבים-
סילאן טבעי- כוס או יותר
100 גר' אגוזי מלך גרוסים
איך מכינים –
יוצקים את הסילאן לקערה לפי הכמות הרצויה לכן
 מוסיפים את האגוזים הגרוסים (ניתן לשלב אגוזים לפי בחירתכם / או בוטנים גרוסים )
מערבבים
ומאחסנים בטמפ החדר מכוסה בניילון נצמד
☆ כך הכינו היהודים בעירק/ כורדיסטן את החרוסת
בעירק/ כורדיסטן השרו תמרים במים למשך ימים אחדים,
סיננו אותם בסלים והרתיחו את המיץ שנזל מהסלים עד שיתעבה.(זה הסילאן)
הוסיפו שקדים או אגוזים כתושים וערבבו, כך שמתקבלת חרוסת דמוית טיט, כהלכה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *