יואוווו איך אני אוהבת
חרוסת אותנטית כמו שהכינו בבית הוריי ( מטבח כורדי) -חאליק
מאת – אריאלה גולדמן
הרכיבים-
סילאן טבעי- כוס או יותר
100 גר' אגוזי מלך גרוסים
איך מכינים –
יוצקים את הסילאן לקערה לפי הכמות הרצויה לכן
מוסיפים את האגוזים הגרוסים (ניתן לשלב אגוזים לפי בחירתכם / או בוטנים גרוסים )
מערבבים
ומאחסנים בטמפ החדר מכוסה בניילון נצמד
☆ כך הכינו היהודים בעירק/ כורדיסטן את החרוסת
בעירק/ כורדיסטן השרו תמרים במים למשך ימים אחדים,
סיננו אותם בסלים והרתיחו את המיץ שנזל מהסלים עד שיתעבה.(זה הסילאן)
הוסיפו שקדים או אגוזים כתושים וערבבו, כך שמתקבלת חרוסת דמוית טיט, כהלכה.