בשר

קציצות נוסח מרוקאי עם כרפס מנגולד וזיתים

אושרי אוחיון
אושרי אוחיון משתפת מתכון –
הכנתי לפי מתכון של מאיר אדוני 
קציצות עגל עם כרפס, תחתיות ארטישוק, עלי מנגולד, זיתים מבוקעים ובשבש ❤️
הרכיבים-
תערובת קציצות –
ק"ג בשר טרי טחון
3 בצלים קצוצים דק
חצי כוס קמח מצה
כפית ראס אל חנות
כפית קינמון
1 כפית משייה- לא חובה
2 ביצים
½ צרור פטרוזיליה קצוץ דק
½ צרור כוסברה קצוץ דק
½ כוס מי סודה קרים
לתבשיל-
8 יח ארטישוק קלוף ונקי לחלוטין לשמור במים ולימון עד הבישול (ניתן להשתמש בקפוא)
ראש שום קלוף ופרוס
2 חבילות מנגולד (סלק עלים), גבעולים מופרדים מעלים. גבעול חתוך קטן עלים לקרוע גס
2 יח שומר חתוך לשמיניות
4 גבעולי סלרי חתוכים גס
1 כוס זיתים ירוקים מגולענים, שהרתחנו כ2 דק במים ע"מ להוציא מרירות- לא חובה
2 פלפלים ירוקים חריפים פרוסים דק
3  פלפל יבש אדום לא חריף
½ צרור כוסברה קצוצה
כף כורכום
שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי
כף קמח תפוחי אדמה
2 כוסות מים
איך מכינים-
 מערבבים את כל החומרים של הקציצות.היטב ו
בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל אחיד. במחבת טפלון עם מעט שמן מזהיבים את הקציצות כדקה מכל צד ומעבירים אל תוך התבשיל המוכן.
תבשיל-
 בסיר רחב מזהיבים  את שיני השום בשמן מוסיפים את גבעולי המנגולד,פלפלים,
 הסלרי והכורכום מכסים ומבשלים כ 10 דק.
מוסיפים את כף קמח תפוחי האדמה ומערבבים כדקה לקבלת מעין רביכה.
מוסיפים מים ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה.
מוסיפים את הארטישוקים השומר והזיתים,
מתבלים במלח ומבשלים כשעה על אש נמוכה.
מוסיפים את הקציצות פנימה ומבשלים כחצי שעה נוספת.
מתבלים במיץ לימון וכוסברה ומגישים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *