רולדת תות וניל / אופירה יחיא
הרכיבים-
לרולדה :
לתבנית התנור הגדולה
5 ביצים
קורט מלח
6 כפות סוכר
4 כפות שמן
4 כפות קמח/קמח תפוחי אדמה בפסח
2 כפות קורנפלור
למלית :
ריבת תות איכותית
לקרם וניל :
250 מל שמנת להקצפה
3 כפות סוכר
3 כפות פודניג וניל
3 כפות חלב
איך מכינים-
לרפד תבנית תנור בנייר אפיה רצוי להכין את כל המצרכים מראש כי את כל הבלילה מכינים במיקסר .
מפרידים ביצים.
מקציפים חלבונים עם קורט מלח ומוסיפים סוכר בהדרגה , מורדים מהירות מיקסר ומוסיפים חלמונים , שמן ואת הקמח והקורנפלור .
משמנים את הנייר אפיה יוצקים את הבלילה ומיישרים .
אופים בטורבו 170 מעלות כ 10 דקות בערך .
מקררים היטב .
למלית :
ריבת תות איכותית
לקרם וניל :
250 מל שמנת להקצפה
3 כפות סוכר
3 כפות פודניג וניל
3 כפות חלב
להקציף הכל יחד .
למרוח בעדינות שכבה של ריבה אם הריבה קשה למריחה להכניס את הצנצנת לקערה עם מים חמים .
מעל הריבה נמרח שכבת קרם לא עבה .
נגלגל ונכניס למקפיא ל 3 שעות.
נוציא נמרח יתרת קרם .
לקישוט המסתי בפולסים
100 גרם שוקולד לבן הכנסתי לשקית זילוף וזילפתי
במעט קרם ואת התותים טבלתי בשוקולד לבן מומס הנחתי על נייר אפייה והכנסתי מעט למקפיא .
.
יוצא מדהים טעים ויפה
תכינו תהנו ו תשתפו
אוהבת אופירה יחיא
מתכון זה נכתב מכל הלב להצלחה מלאה