בייגלה ירושלמי
מאת- מעיין פוגל
הרכיבים-
4 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
שתי כפות סוכר
כף שום כתוש
כוס וחצי מים
ביצה
30 גרם חמאה לקוביות
כפית וחצי מלח
לערבב כוס שומשום עם קצת מים מלח זעתר
איך מכינים-
לערבל הכל במיקסר לבצק אחיד,
אם הבצק יבש מעט , להוסיף מעט מים.
להתפיח את הבצק 45 דקות.
לחלק את הבצק לכדורים, כל אחד לשקול 100 גרם.
לי יצאו 11.
בכל כדור ליצור חור באמצע.
לטבול במים ובשומשום מעורבב עם מעט מלח וזעתר.
להתפיח 45 דקות.
לאפות בתנור חם 190 מעלות עד השחמה 15 דקות.
לשידרוג: ניתן לשים בחור בצל מטוגן, גבינה כחושה, חלמון ביצה לקראת סוף האפייה.
או אפילו למלא את הבצק ולאפות.