פוטטוס- המתכון של מאירה בנימין
הרכיבים-
6-7 תפו"א
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
כפית אבקת שום
כף אורגנו יבש
כפית גריל עוף
מעט מלח
איך מכינים-
את תפו"א לא מקלפים , שוטפים וחותכים אותם לפלחים עבים , ומטגנים עד להזהבה ,
בקערה בנפרד מערבבים את כל התבלינים.
ולאחר שהתפו"א מוכן שמים אותם בתוך התבלינים ומערבבים עד שהתפו"א נצבע בתבלינים ,
וזהו בתאבון!!
אם רוצים לא לטגן אלה לאפות בתנור –
מבשלים את פלח תפוחי האדמה במים רותחים 10 דקות.
מסננים.
מערבבים את התבלינים עם רבע כוס שמן זית.
מערבבים את תפוחי האדמה לתוך השמן שמים על נייר אפייה 230 מעלות בתנור רבע שעה עד שנצרב טוב.