עוף בטמפורה חמוץ מתוק בטעם אסייאתי
מאת – מיכל שחף
הרכיבים-
קילו חזה עוף חתוך לרצועות/ריבועים
לבלילה –
1 כוס קמח תופח
1 כוס מים
1 ביצה
מעט מלח
פלפל שחור
לרוטב-
רבע כוס סויה
3 כפות סילאן
2 וחצי כפות סוכר
4 כפות צ'ילי מתוק
כף מים
מיץ מחצי לימון
איך מכינים-
מחממים במחבת רחבה שמן חצי עמוק
מערבבים את חזה העוף בבלילה וכשהשמן חם מכניסים בזהירות אחד אחד.
מטגנים עד שהם זהובים משני הצדדים ומוצאים לצלחת עם נייר סופג.
את הרוטב מבשלים על הגז בערך 10 דקות ונותנים לו לנוח מעט , עד שהכל מוכן זה מספיק .
בסיום מערבבים את העוף עם ברוטב או שופכים מעל את הכמות הרצויה
בתאבון