זה קל להכין וטעים
פרווה
מאת – ליזט יחיאל
הרכיבים-
חבילת בצק פילו של מצונן של שימרית
לטחון 400 גרם אגוזי מלך ניתן להוסיף חצי פיסטוקים
להוסיף 4 כפות סוכר וכף קינמון.
להמיס במיקרו 200 חמאה או מרגרינה מזולה
איך מכינים-
להניח עלה של פילו להבריש בחמאה להניח מעל עלה נוסף ולהבריש בסך הכל 3 עלים לרולדה
לשים בקצה 4 כפות מהאגוזים
ולגלגל לרולדה לרפד תבנית אפיה להניח את הרולדות בתבנית לחתוך לפני האפיה
לשמן ולאפות בחום 180 מעלות עד להזהבה.
סירופ
2 כוסות סוכר
כוס וחצי מים
להרתיח להוסיף מעט מיץ לימון וכמה טיפות מי וורדים לבשל על הגז כרבע שעה עד שמסמיך
לקרר ברגע שהבקלוואה מוכנה להוציא מהתנור ולשפוך את הסירופ כשהוא קר