קיש פטריות, בצל עם גבינות
זה טעים בטירוף
מאת – Miri Blau
תבנית קוטר 26
מתאים לשבועות ולכל אירוע חלבי
הרכיבים-
לתחתית הבצק:
2 2/3 כוסות קמח לבן
1/2 כוס שמן/חמאה
2/3 כפית מלח
2 חלמון ביצה
6-12 כפות מים קרים
לתערובת המילוי:
בצל סגול גדול פרוס דק לחצאי עיגול
1 סלסלת פטריות טריות/ שימורים פטריות
2 כפות גדושות גבינה לבנה
4 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
1 כף קמח לבן
2 ביצים
* גבינה צהובה לפיזור מתחת
איך מכינים-
מחממים תנור מראש ל 200 מעלות.
לעבד את חומרי הבצק לבצק, את המים להוסיף *בהדרגה לפי הצורך* עד לקבלת בצק נוח ואחיד.
לשטח בתבנית.
לחורר עם מזלג מספר חורים על הבצק.
לאפות כ 12 דקות.
להוציא מהתנור ולצנן מעט.
להוריד את מעלות התנור ל180 מעלות.
הכנת המלית:
לחמם מחבת עם כף חמאה/שמן ולטגן את הבצל והפטריות עד להזהבה קלה.
לצנן.
לערבב עם הגבינות, ביצים, קמח, מלח ופלפל שחור.
מפזרים גבינה צהובה על הבצק ומעל שופכים את התערובת.
אופים על 180 מעלות כ30-35 דקות עד להזהבה יפה ויציבה.