עוגות קינוחים

אין כמו עוגת גבינה אפויה של פעם, עם פירורי בצק פריך

ישראלה אזולאי
עוגת גבינה של פעם,
המתכון של אופירה פחימה יחיא
עוגה ,טעימה ברמות
הכינה ושיתפה המתכון – ישראלה אזולאי
תבנית תנור עגולה בקוטר 28
כוס מידה היא כוס חד פעמית קרה
הרכיבים-
בצק פריך
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת סוכר(100 גרם)
3 חלמונים
2 אבקת אפיה
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות מים קרים
חומרי המלית:
750 גרם גבינה לבנה
1 גבינת שמנת טבעית
גרידה מלימון שלם
שלושת רבעי כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת חמוצה
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
איך מכינים-
הכנת בצק – במיקסר עם וו גיטרה נשים:
נלוש לקבלת בצק .שליש ממנו נעטוף בניילון נצמד,ונכניס למקפיא.
את הבצק שנותר ,נהדק לתבנית המשומנת,(בסיס ומעט דפנות)ונאפה ב170 מעלות עד הזהבה.
בקערה נערבב את חומרי המלית:
750 גרם גבינה לבנה
1 גבינת שמנת טבעית
גרידה מלימון שלם
שלושת רבעי כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת חמוצה
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
את הבצק האפוי נצנן מעט,ונשפוך
מעל את המלית.
נוציא את שליש הבצק מהמקפיא,
ונגרד בפומפיה ונפזר מעל המלית.
להכניס לתנור בחום 170 מעלות,
בין 35 עד 50 דקות,עד שהחלק העליון מזהיב.
(לי לקח 50)נוציא ונצנן.
נקרר לילה במקרר,ואחר כך נפזר אבקת סוכר.
תודה אופירה,
עוגה גבינה נדירה בטעמה❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *