עוגת גבינה לבנה וגבוהה
מאת – מגי נגר
עוגת גבינה מדהימה הצלחה מובטחת
הרכיבים-
750 מ"ל גבינה 5% או 9%
גבינת שמנת 250 מ"ל
2 גביעים שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל
כף מיץ לימון טרי
גרדת לימון
4 כפות קמח תופח שטוחות
(או קמח רגיל עם כפית אבקת אפייה )
4 כפות קורנפלור גדושות
2 כפות פודינג וניל
6 ביצים להפריד
כוס סוכר
איך מכינים-
בקערת המיקסר
להקציף 6 חלבונים בטמפרטורת החדר
יחד עם כוס של סוכר וקורט מלח. 6 דקות,
לערב בקערה נוספת את הגבינות עם כל שאר הרכיבים והחלמונים.
ואז בתנועות קיפול
את קצף החלבונים לערבב יחד עם הקערה של הגבינות .
להעביר לתבנית משומנת טוב טוב , 26 או פיירקס מלבנית , לא חשוב הצורה של התבנית
למלא תבנית עם מים בתחתית התנור ועליה רשת ועל הרשת לשים את העוגה,
200 מעלות , תנור עליון תחתון לא טורבו 15 דקות.
ואז להוריד ל 140 מעלות לשעה בדיוק,
אחרי שעה לכבות את התנור ולתת לעוגה להצטנן
בתוך התנור עוד שעה,
הציפוי:
500 מ"ל שמנת מתוקה- אפשר רק 250 גר
2 כפות פודינג וניל/כף לחצי כמות
2 כפות אבקת סוכר
להקציף את החומרים לציפוי העוגה ולזלף רק שהעוגה קרה חשוב .
באהבה מגי