אורז וחזה עוף
מתכון של –מלי מאירוב
הרכיבים-
400 גרם רצועות פרגית
או חזה עוף
כף שמן
גריל עוף
בצל
קוביות גמבה
פטריות טרי
תירס מקופסה
שמן
3 כוסות אורז
כפית כורכום
צ'ילי גרוס
פלפל שחור
חצי צרור שמיר קצוץ
איך מכינים-
את העוף נשים בקערה עם כף שמן. .רבע כפית מלח. רבע כפית תבלין גריל..
נטגן במחבת עם טיפה שמן בערך 5 דקות לחזה עוף.
ולפרגית עשר דקות..נוציא ..
נכניס בצל חתוך גס ונטגן ..
נוסיף קוביות גמבה..ואז חצי סלסלה פטריות חתוכות..
.וקופסא תירס מסוננת ..נערבב עד שאין נוזלים..
נוציא ונעביר לקערת הפרגיות..
נוסיף לסיר 5 כפות שמן..
נכניס 3 כוסות אורז פרסי נערבב..
וקצת פחות מ 6 כוסות מים רותחים..
כפית ורבע מלח..כפית כורכום..חצי כפית צ'ילי גרוס..חצי כפית פלפל שחור..
נסגור מכסה אש נמוכה..
לאחר עשר דקות נוסיף את תערובת הירקות והעוף ונוסיף חצי צרור שמיר קצוץ..
ונמשיך לבשל עד שהאורז רך בערך עוד 7 דקות.