מתכון לעוף סיני
מאת –דיקלה מורציאנו
הרכיבים-
קילו חזה עוף נקי וחתוך לרצועות לא דקות מדי
לטמפורה :
חצי חבילה אבקת טמפורה (או כוס קמח/קורנפלור עם כפית אבקת אפייה)
מי סודה – לפי ההוראות(בערך כוס)
2 כפות סויה
2 כפות טריאקי
לרוטב-
מעט שמן שומשום
6 שיני שום
רבע כוס סויה
חצי כוס טריאקי
חצי כוס צ'ילי מתוק
רבע כוס מים
בצל ירוק
איך מכינים –
בקערה גדולה שמים אבקת טמפורה (חצי חבילה )שניתן לקנות בסופרים גדולים.
שמים מי סודה לפי ההוראות מוסיפים קצת סויה וקצת טריאקי
מערבבים היטב מניחים את רצועות העוף בפנים
במחבת עם שמן עמוק חם מאוד מטגנים את כל חתיכות העוף
בסיר רחב נפרד שמים מעט שמן שומשום עם 6 שיני שום מטגנים קלות
מוסיפים רבע כוס סויה
חצי כוס רוטב טריאקי
חצי כוס רוטב צילי
רבע כוס מים
מרתיחים ומוסיפים בצל ירוק קצוץ
מכניסים את רצועות העוף מערבבים קלות
מגישים עם אורז לבן
בתאבון!ֶ