לחמה בעג'ין-
אני ממש ממליצה לכם להכין
מאת – חנה ירון בן דוד
הרכיבים-
קילו קמח
3 כוסות מים
חצי כוס שמן
2 כפיות מלח
כף סוכר
50 גרם שמרים טריים או 2 כפות יבשים
למלית:
בערך קילו בשר בקר טחון גס
שומן כבש (לא חובה)
2 בצלים גדולים
3 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח/פלפל שחור/קינמון/מעט דבש
צנוברים (לא חובה)
איך מכינים-
הכנת המלית-
לטגן את הבצל עד להשחמה להוסיף את הצנוברים לכמה רגעים ואז להוסיף את כל
שאר המרכיבים חוץ מהבשר.
לערבב היטב ולהוסיף את הבשר תוך כדי ערבוב תמידי, עד שהוא פירורי.
לקרר טוב טוב לפני ששמים על הבצק.
לשים בקערת המיקסר קמח ,סוכר , שמרים מלח לערבב היטב
לישה טובה עד שהבצק גמיש וחלק
נותנים לבצק מנוחה של רבע שעה בערך. מכוסה.
לאחר מכן לקרוץ כדורים לגודל הפיתה שתרצו , ולהתפיח שוב לחצי שעה.
לרדד כל כדור למרוח מעל שמן זית ומעל בנדיבות מהמלית.
אפייה 180 מעלות 20 דקות או עד שמשחים קלות בצדדים.
* הצעת הגשה לאחר האפייה לשים מעל סלט עגבניות ופלפל חריף ולזלף מעל טחינה.