מאפה שושני תפוחים ושמרים
בצק שמרים מתוק בסיסי
מאת אילנה טל
הרכיבים-
מתחילה בסטרטר שזה אומר…
לשים בקערית קטנה
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כוס מים פושרים
לערבב ולהניח בצד 5 דקות
קילו קמח
קמצוץ מלח
כוס סוכר (חד פעמי חם)
כוס שמן ( חד פעמי קר)
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי מים פושרים(אולי טיפה פחות)שימו לב תתחילו בכוס אחת
למלית תפוחים
6 תפוחים חתוכים לקוביות
כף דבש
2 שקיות סוכר וניל
מעט קינמון
לימון סחוט
איך מכינים-
במיקסר עם וו לישה לשים קילו קמח ומלח. להוסיף שאר המרכיבים כולל הסטרטר.
ללוש מספר דקות.
הבצק יוצא מעט דביק אל דאגה הוא מתייצב בתפיחה
להתפיח כשעה
להוריד למשטח מקומח ולחלק ל 20 כדורים.
אתם קובעים את גודל המאפה.
ניתן לאפות גם כאישיות בתבניות אלומניום אישיות חד פעמיות .
או בתבנית אינגליש…או עגולה או כמוני במרובעת(אני אפיתי בפיירקס וריפדתי בנייר אפייה משומן).
למלית תפוחים
6 תפוחים חתוכים לקוביות
כף דבש
2 שקיות סוכר וניל
מעט קינמון
לבשל יחד כעשר דקות.
להוריד מהאש ולהוסיף כף מיץ לימון סחוט טרי
לצנן מעט
ליצירת ה"שושנים"
מרדדים כל כדור לעלה עגול
על חציו מניחים מלית תפוחים בנדיבות
מקפלים לחצי ומתחילים לגלגל
ראו בתמונות
להפוך ולהניח בתבנית אחד ליד השני במרווחים. מתפיחים.
מורחים ביצה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל 190 מעלות כ 40 דקות