לא תאמינו אבל הסיר הבא כולו צמחוני
ללא בשר
קציצות מעדשים
בתוך רוטב ממש כמו בשר אבל ללא בשר
מאת – אושרת אזולאי
הרכיבים-
בצל רגיל
בצל סגול
2 תפוחי אדמה
2 שיני שום
2 בטטות בינוניות
חופן כוסברה
מלח
פלפל לבן
כורכום
כף טריאקי
קמצוץ זרעי אניס- לא חובה
כפית כוסברה יבשה
לתערובת קציצות –
כוס עדשים ירוקות
כוס עדשים כתומות
שן שום
בטטה
3 כפטת קמח
בצל מטוגן
3 ביצים
2 כפות פירורי לחם
חצי חבילה כוסברה
איך מכינים-
משרים את העדשים במים כשעתיים.
הכנת הרוטב –
בסיר מטגנים בצלים ומוסיפים כף דבש.
שומרים חצי מהכמות לתוך תערובת הקציצות.
מוסיפים ירוקות בקוביות ומים ותבלינים.
הכנת קציצות –
לשים במעבד מזון עדשים שום בטטה ,כוסברה והבצל המטוגן.
טוחנים טוב.
מוסיפים לתערובת את הביצים ופירורי לחם.
יוצרים קציצות ומטגנים במחבת שמן אל עמוק.
מכניסים לתוך הרוטב.
מבשלים עד לצימצום הרוטב.
שיהיה בתאבון