עוגת השבת שלי
עוגה נוסטלגית אני מכינה אותה שנים טעימה ברמות
זו עוגה עם שכבת בצק פריך ומעל ריבה בייתית וקצף עם שוקולד ופירורים.
מתכון משתפת – מלכה כחלון
הרכיבים-
4 ביצים מופרדות
200 גר' חמאה/תחליף /נטורינה /מחמאה
3 כפות סוכר
3 כוסות קמח
קמצוץ מלח
2 וניל
שקית א. אפיה
גרידת תפוז
לקצף 4 חלבונים
חצי כוס סוכר
שקית אינסטנט פודינג וניל
לגירוד – 50 גר' שוקולד מריר
ריבה
איך מכינים –
אופן ההכנה הבצק-
לערבב 4 חלמונים- ( הצהובים ) קמצוץ מלח , עם 3 כפות סוכר
נטורינה, גרידת תפוז ווניל.
להוסיף 3 כוסות קמח ואפייה ללוש הכל ביחד לבצק רך ונעים אם יש צורך להוסיף עוד ** קמח.
לשטח שלושת רבעי בצק בתבנית 26 או מלבנית.
רבע לשמור במקפיא .
להקציף 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר.. להוסיף את האינסטנט פודינג .
למרוח על הבצק שבתבנית , שכבה טובה של ריבת משמש, תות או כל ריבה שאתם אוהבים.
מעל להוסיף את הקצף.
לגרד את הבצק הקפוא , ואז לגרד שוקולד מעל.
לאפות על 170 מעלות 40-45 דקות בערך
בהצלחה
שלום, נדמה שבמצרכים לעוגה חסר,שמן או חמאה או מרגרינה. נא בדיקתכם. תודה
אפשר שמן במקום נטורינה?
לא
האם ניתן להחליף את השכבה של הריבה בקוביות שזיפים טריים?
כן
כמה נטורינה. לא כתוב
200
איזה גודל תבנית בבקשה
26
חסר כמויות.
כמה חמאה/מרגרינה למתכון?
200 גר
שאלה : ניתן לשמור במקרר בימי הקיץ החמים ?
כן
העוגה יצאה טעימה.הצלחה ממש. הערה: למי שמכין לא לשכוח את *החמאה* . שאלה : ניתן לשמור במקרר בימי הקיץ החמים ?
בטח רצוי