בצל ממולא צמחוני טעים אמא'לה – במיוחד לתשעת הימים !!!
בצל ממולא – אילנית כרבי משתפת במתכון משגע
הרכיבים-
למילוי הבצלים –
נגרד 2 בצלים מגורדים,
אורז עגול ( קצת יותר מכוס ורבע ) ,
חצי חבילת סלרי(גם עלים וגם גבעולים),
צרור פטרוליה וכוסברה,
2 עגבניות מגורדות .
מתבלים במלח,
מרק עוף, קצת פפריקה, כורכום
, מלח לימון( רבע כפית) או מיץ
ושמן ( קצת יותר מרבע כוס)
מערבבים הכל.
איך מכינים –
נרתיח 5 בצלים בינונים במים רותחים עד שהבצל מתרכך ,
נצנן ונפריד את גלדי הבצל.
נמלא כל גלד במילוי.
לרוטב-
בסיר שטוח נשים בתחתית שמן זית , 6 שיני שום ,
עגבנייה חתוכה לעיגולים,
פלחי לימון בלי הקליפה .
מעל נסדר יפה את הבצלים צמודים.
נקח קערה נשים 2 כפות סילאן , 2 כפות רכז רימונים , חצי לימון, סחוט מלח ופלפל
,רבע כוס שמן זית .
נערבב הכל ונשפוך מעל הבצלים ,
נוסיף מים רותחים מהצד שיכסו את הבצלים .
נכסה עם מכסה. נבשל על אש נמוכה כשעתיים,
נזגג סילאן ונכניס לתנור להשחמה .מעדן
נ.ב במידת הצורך
להוסיף מים רותחים מהצד.
הכנתי את הבצל הממולא…יצא אשששש…המשפחה שלי התענגה…ווואוווו
איזה יופי זה מאוד מוצלח
האם אפשר להצטרף לרשימת התפוצה, כדי לקבל באי-מייל את הפוסטים?
אין לנו יש קבוצות ווטסאפ אם תרצי
כמה בצלים שלמים ?
תלוי בגודל של בצל 4-6
מתכון נהדר. מקווה שפירסמת מתכונים טבעוניים נוספים שאוכל להשתמש בהם. תודה רבה על השיתןף