קציצות דגים של בית הספר של פעם,
אמא שלי תמיד היתה מספרת לי על הטעם המיוחד שלהן.
ראיתי מתכון של מישהי שעבדה בהזנה בבתי הספר ,ומיד נרתמתי למלאכה ,ו
ואלה אמא אמרה שיותר טעים מפעם!!
אז אני את שלי עשיתי
מאת – מוריה אמיר
הכמות אמורה להספיק למשפחה גדולה 6-8 מנות
הרכיבים-
2 צרורות כוסברה
צרור פטרוזיליה
3 ביצים
ראש שום כתוש
בצל
דג מרלוזה קילו וחצי
מלח
פלפל שחור
כמון
קמח מצה
איך מכינים-
להפשיר דגים לשטוף ולהשרות במים עם לימון ומלח לשעה.
לסחוט
ואז טוחנים דגים עם הירק והבצל
מוסיפים את השום והתבלינים והביצים.
מוסיפים קמח מצה בערך כחצי כוס עד שהתערובת יציבה ולא נוזלית.
ממליצה לשים תערובת במקרר לחצי שעה להתייצבות.
אחר כך לטגן בשמן עמוק
כמה שזה טעים ומזכיר ילדות של פעם בבית הספר
היי שלום לכולם.
הקציצות דגים ניראות מגרות, וכבר אני מרייר. כשניכנסתי למתכון כדי ליכתוב, הכתב מתחיל מהקצה ואי אפשר לדעת את הכמויות, ונורא חבל, כל כך רציתי להכין אותם השבוע.
מי שרואה את מה שכתבתי, אם אפשר שיתקן, שנוכל ליראות את כל הכתוב, אגב אני מיסתכל בנייד של ולא במחשב.
אז לתשומת הלב…. תודה רבה
ושבוע טוב ומבורך
היי אפשר במקום קמח מצה פרורי לחם?
כן
תודה רבה
אין כמו געגועים למאכלי ילדות.
האם כמויות המרכיבים מתאימות להסעדה בבית ספר ? לכמה סועדים ? ואם למשפחה ? לכמה סועדים ?
למה באופן קבוע לא מציינים במתכונים, לכמה מנות מותאמות הכמויות? האם זה מסובך ? האם זה עלול להקדיח את התבשיל ? או אולי זה מעיד על זלזול בקוראים ?
נקח לתשומת הלב לכתבו כמה מנות
טעם ילדות בבית דתי בית יעקב בתא
בהחלט