חלבי

עוגת נפוליאון – מתכון ישן מגזיר של עיתון -הקרם הכי טעים לא מוותרת עליו

מתכון ישן מעיתון לאישה שנת 92.
הקרם ממש מעולה לא מוותרת עליו.
שומרת עליו ומכינה תמיד
משתפת אותנו –Berta Adi
Berta Adi
הרכיבים-
בצק קרמשניט קנוי
או בצק עלים לרדד ולאפות בתבנית עד שמשחים.
4 ביצים
1 ו רבע כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל
2 כפות תמצית וניל איכותית /מחית וניל
3 כפות גדושות קורנפלור
חצי כוס קמח
1 ליטר חלב
50 גר חמאה,
לקישוט
2\1 כוס אבקת סוכר
2\1 כוס אגוזי מלך קצוצים.
איך מכינים- 
בוחשים יחד ביצים, סוכר, סוכר וניל, קמח, קורנפלור עד לקבלת עיסה חלקה.
מניחים את החלב בסיר על אש בינונית עד לפני רתיחה, מורידים רגע מהאש .
מוסיפים את העיסה של החומרים היבשים לתוך החלב תוך כדי בחישה תמידית לאט לאט,
מוסיפים את הוניל הנוזלי וממשיכים לבשל ולבחוש ולערבב בלי הפסקה עד שהקרם מסמיך מאוד ומבעבע,
זה עורך מספר דקות.
מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה בבחישה עד שהכל נבלע והקרם חלק.
מצננים את הקרם עד שהוא קר.
מניחים אותו על דף עלה בצק עלים בעובי של 3 סנטימטר בערך,
מפזרים את האגוזים ומכסים בדף נוסף של הבצק.
מפזרים אבקת סוכר,
עוטפים בנילון או שקית נילון,
מכניסים למקרר למספר שעות. מוכן להגשה.
הוספת האגוזים אינה חובה
רחלי קסלסי

תגובות 18

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *