מתכון ישן מעיתון לאישה שנת 92.
הקרם ממש מעולה לא מוותרת עליו.
שומרת עליו ומכינה תמיד
משתפת אותנו –Berta Adi
הרכיבים-
בצק קרמשניט קנוי
או בצק עלים לרדד ולאפות בתבנית עד שמשחים.
4 ביצים
1 ו רבע כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל
2 כפות תמצית וניל איכותית /מחית וניל
3 כפות גדושות קורנפלור
חצי כוס קמח
1 ליטר חלב
50 גר חמאה,
לקישוט
2\1 כוס אבקת סוכר
2\1 כוס אגוזי מלך קצוצים.
איך מכינים-
בוחשים יחד ביצים, סוכר, סוכר וניל, קמח, קורנפלור עד לקבלת עיסה חלקה.
מניחים את החלב בסיר על אש בינונית עד לפני רתיחה, מורידים רגע מהאש .
מוסיפים את העיסה של החומרים היבשים לתוך החלב תוך כדי בחישה תמידית לאט לאט,
מוסיפים את הוניל הנוזלי וממשיכים לבשל ולבחוש ולערבב בלי הפסקה עד שהקרם מסמיך מאוד ומבעבע,
זה עורך מספר דקות.
מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה בבחישה עד שהכל נבלע והקרם חלק.
מצננים את הקרם עד שהוא קר.
מניחים אותו על דף עלה בצק עלים בעובי של 3 סנטימטר בערך,
מפזרים את האגוזים ומכסים בדף נוסף של הבצק.
מפזרים אבקת סוכר,
עוטפים בנילון או שקית נילון,
מכניסים למקרר למספר שעות. מוכן להגשה.
הוספת האגוזים אינה חובה
בוקר טוב, במתכון של קרם נפוליון שכת לכתוב כמה ביצים. תודה
כתוב למעלה אחרי העלי בצק מוכן או בצק עלים…
בכל אופן 4 ביצים.
מה גודל התבנית ? נראה פגז !!!
אין גודל על תבנית של התנור תשימי את הבצק עלים
ואחר כך תחתכי
כתוב 4 ביצים, מעל הפרסומת.
כתוב בהתחלה 4 ביצים
כמה ביצים?
4
במרכיב ה3 רשום 4 ביצים.
4
כמה ביצים לא כתוב
4
איך קוראים לקרם הזה?
סוג של פטיסייר
איפה הביצים, ומה עושים איתן?
מערבבים לקרם
נראה מעולה. יש אפשרות בבקשה תשלחי לי סריקה של המתכון מהגזיר עיתון למייל? אני ממש אוהב מתכונים נוסטלגיים…
[email protected]