ללא קטגוריה

עוקץ הדבורה היא עוגה מדהימה

ליטל אשואל
עקיצת הדבורה
מתכון מאת  –ליטל אשואל 
הרכיבים-
לבצק השמרים:
3 כוסות קמח לבן מנופה
1 כף גדושה שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
1 ביצה
קורט מלח
3/4 כוס חלב
100 גרם חמאה רכה
איך מכינים –
אופן הכנת בצק השמרים
בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים סוכר ומערבבים,
מוסיפים מלח ומערבבים, מוסיפים ביצה,
חמאה וחלב ולשים כ 8 דקות לקבלת בצק רך ונעים.
עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים.
ההתפחה תהיה איטית והבצק לא יתפח לממדי ענק וככה זה אמור להיות!
בזמן התפחת הבצק מכינים תערובת שקדים:
חצי כוס סוכר
2 כפות דבש
100 גרם חמאה
3 כפות שמנת מתוקה
כוס שקדים פרוסים מולבנים
אופן הכנת תערובת השקדים-
בסיר שמים סוכר חמאה דבש ושמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה,
מבשלים כשתי דקות מוסיפים שקדים פרוסים מערבבים מכבים ומצננים.
מעבירים את הבצק שתפח לתבנית עגולה בקוטר 24 ומשטחים טיפה עם הידיים,
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה. הבצק צריך להגיע לחצי גובה התבנית
מורחים מעל הבצק את כל כמות תערובת השקדים בעדינות כדי לא להפיל את הבצק.
אופים ב170 מעלות למשך 25-30 דקות.
העוגה מוכנה כאשר כל השקדים קיבלו גוון עמוק משגע ולא נשארו חלקים לבנים שנראים לא אפויים.
מקררים את העוגה לגמרי וחוצים לשניים.
מכינים קרם-
2 שמנת מתוקה
2  אינסטנט וניל
1 כוס חלב
3 כפות אבקת סוכר
1 כף דבש
מזלפים את הקרם בצורה יפה על תחתית העוגה ומכסים בחצי העוגה השניה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *