שמרים גבינה ושוקולד מבצק נדירר!
מתכון מאת – אורטל מושיקה
הרכיבים-
לבצק: (שתי עוגות)
500 גר' קמח לבן מנופה
חצי כוס סוכר
כף ורבע שמרים יבשים
2 ביצים
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
מילוי גבינה: (כמות לעוגה אחת)
גבינת טוב טעם 250 גר'
ביצה קטנה או חלמון
חצי כוס סוכר
כף קורנפלור
גרידת לימון
רבע כוס חמוציות או צימוקים.
נערבב את כל חומרי המילוי ונשמור במקרר.
מילוי שוקולד :
נשתמש בממרח שוקולד אגוזי לוז או כל ממרח שוקולד אחר
ציפוי:
חצי כוס סוכר
,חצי כוס מים
טיפה לימון
את הציפוי נרתיח על הגז ונקרר ברגע שהעוגות בהתפחה שניה
איך מכינים –
ללוש את כל חומרי הבצק במיקסר לבצק נעים וקצת דביק
לתת למיקסר לעבד את הבצק כ 5 דקות לפתיחת הגלוטן.
בקערה משומנת מעט נשים את הבצק,
נשמן מעט מלמעלה נעטוף בניילון נצמד ונשלח את הבצק לתפיחה במקרר של כ3 עד 4 שעות
נוציא את הבצק ובעודו קר נחלק לשני חלקים שוים
נרדד כל חלק לעלה גדול לא דק מידי
נמרח את המילוי, נגלגל לרולדה נחתוך באמצע ונלפף לצורת בורג.
ככה נשים את שני הבצקים בתבניות אינגלישקייק.
נתפיח שוב בטמפרטורת חדר כ40 דקות להכפלת הנפח
נמרח בביצה טרופה ונפזר שקדים פרוסים.
נאפה בחום של 170 מעלות כ 25 דקות עד חצי שעה.
מיד נוציא ונמרח בציפוי
נצנן ונטרוף.
ניתן לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא .