בסטיל טריפולטאי
אצלי כל שנה מתחת לסוכה
5-6 תפוחי אדמה
מלח
פלפל שחור
1-2 בצלים לבנים
400 גרם בשר טחון
5 ביצים
כפית אבקת מרק עוף
כפית בהרט
כפית קינמון
קמח לבן/כוסמין
פטרוזיליה (אפשר גם בלי)
איך מכינים –
נבשל עד ריכוך 5-6 תפוחי אדמה
נצנן ונקלף את הקליפה, אחר כך נמעך לפירה חלק
נתבל במלח מעט פלפל שחור אפשר גם מעט פלפל לבן
במחבת נטגן 1-2 בצלים לבנים קצוצים עד שמשחימים
נוסיף כ- 400 גרם בשר טחון ונבשל יחד עים הבצלים כמה דקות עד שמחשחים
תוך כדי נוסיף 2 ביצים קשות מגורדות מלח, פלפל שחור, מרק עוף, בהרט וקינמון
אפשר להוסיף גם מעט פטרוזיליה קצוצה דק
נצנן את מסת הבשר
לאחר מכן ניקח חופן מהפירה ונשטיח על כף יד שמאל נשים את מילוי הבשר נסגור נעטוף את מילוי הבשר בפירה כמו שצריך שלא יצא ונניח על משטח
לאחר שסיימנו נכיו בלילה של כ-3 ביצים טרופות עם חצי כוס מים מעט מלח וטיפה פלפל שחור
ובקערה נפרדת נשים קמח
נקמח בקמח להעביר לבלילת הביצים לטגן על אש בינונית מעט גבוהה לא אש נמוכה מדי שלא יתפרק
נוציא מהטיגון וניתן לו לנוח למשך כ5-10 דקות
בתיאבון!