מתכון מאת – צחית חמו
עוגת דמקה…. שוקולד וגבינה
קרירה וטעימה להפליא
הרכיבים –
לעוגה:
5 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 אבקות אפיה
1.5 כוס מים
4 כפות גדושות קקאו
2.5 כוסות קמח
2 כפות ממרח שוקולד
לקרם גבינה:
2 שמנת להקצפה
1/2 כוס סוכר
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 גבינת סקי 5%
100 גרם שוקולד לבן מומס
חבילת ג׳לטין (14 גרם)
1/2 כוס מים
איך מכינים –
להכנת העוגה של השוקולד-
נערבל בקערת מיקסר את כל המרכיבים עד שנגיע לבלילה חלקה.
תוך כדי נוסיף 2 כפות ממרח שוקולד
אחרכך לצקת לתבנית עגולה משומנת קפיצית 26 .לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ45 דקות בערך.
לאחר מכן נבדוק בעזרת קיסם לפני שמוציאים את העוגה מהתנור
להכנת הקרם –
נקציף את השמנת עם הסוכר והאינסטנט פודינג עד שנקבל קצפת יציבה
לאחר מכן נוסיף את גבינת הסקי ונבחש בתנועות עטיפה
נוסיף את השוקולד הלבן ונערבב
במקביל להכנת הקרם נבחוש מעט את הג׳לטין והמים ונניח בצד לספיחת הנוזלים
להכניס למיקרוגל ל10-15 שניות, לקרר לטמפ׳ החדר.
לבסוף נשפוך את הג׳לטין המומס לתערובת הקרם עם הגבינה.
את העוגה חוצים ל-2
מרטיבים
מניחים שקף בצדדיםבמסגרת העוגה.
לחתוך את החלק העליון של העוגה לטבעות קטנה בינונית וגדולה.
תראו בצילום .
למרוח מעט מהקרם על תחתית העוגה.
להניח את מה שחתכנו מעל בצורה של כמו ספירלה.
ואז למלא בקרם.
לכסות עם הקרם להכניס למקפיא.
לאחר שקפאה אפשר לחלץ ולהוציא את העוגה .
ולקשט מלמעלה בקקאו
להרטבת העוגה בסוף נערבב כפית נס קפה עם 1/2 כוס מים רותחים ונפזר לקישוט מלמעלה אבקת קקאו
בתיאבון!