חומוס מרוקאי מבית אמא חריף אש
המתכון מאת – סימה ארביד
הרכיבים –
חומוס מושרה 2 כוסות
3 שיני שום
גמבה אדומה
2 פלפל אדום יבש חריף/מתוק
קילו אסאדו
כחצי כוס שמן
כף פפריקה
חצי כפית כורכום
מעט כמון
איך מכינים –
להשרות חומוס לילה או שאפשר להשתמש משקית סנפרוסט
שמים בסיר את החומוס עם שן שום לא קלופה, גמבה אדומה,
פלפל יבש אדום חריף, מתוק
נמלא מים עד גובה 3/4 ונרתיח,
במקביל ניקח אסאדו ונסגור אותו במחבת כמה דקות מכל צד
לאחר מכן נוסיף את האסאדו לסיר של החומוס ונסגור עם המכסה.
נמשיך לבשל על אש בינונית.
חשוב שישארו מים בסיר
אם נגמרו המים נוסיף עוד.
לאחר שעה נערבב את השמן עם התבלינים.
ושתי שיני שום קצוצות, נוסיף לסיר.
נסגור את הסיר לפחות לעוד שעה וחצי על אש לא גבוהה ושוב נוסיף עוד קצת מים , במידה ויש צורך.
אחרי שעה וחצי בערך להוסיף מלח פלפל שחור לפי טעם.
להנמיך את האש לנמוכה לעוד כחצי שעה בערך, לבדוק שהכל רך גם החומוס וגם הבשר.
זהו
אפשר לצד תוספת אורז לבן, חלה… בתאבון