מתכון לספינג' חלבי ומיוחד / אתי ממן
הרכיבים –
17 ספינג' לערך
800 גרם קמח
2 כפות שמרים
3/4 כוס סוכר
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות חלב פושר
כפית מלח
איך מכינים –
בקערת מיקסר נערבב את הקמח עם השמרים והסוכר,
נוסיף ביצים, חמאה , חלב, ונערבל לקבלת בצק רך וגמיש
לקראת סוף הלישה נוסיף את המלח
מתפיחים למשך חצי שעה, מחלקים את הבצק ל17 חלקים שווים,
יוצרים כדור מכל חלק של הבצק ומניחים על גבי נייר אפייה.
לאחר מכן מכסים עם מגבת ומתפיחים 10 דקות נוספות.
מגלגלים כל כדור לצורת נקניק ארוך ומגלגלים לחישוק, מתפיחים שוב למשך 15 דקות.
מטגנים בשמן עמוק ומגלגלים בסוכר,לבסוף נפזר למעלה אבקת סוכר לקישוט
בתיאבון