אלו עוגיות שכל החיילים אוהבים
אז אם אתם מכינים אריזות עם עוגיות לחיילים
תכללו גם את המתכון זה
באדיבות אסתי זוהרץ
הרכיבים-
לבצק :
3/4 כוס סוכר
1 מרגרינה/נטורינה(200ג)/חמאה
3 חלמונים L
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1/2 כוס מים/מ.תפוזים
מעט גרידת לימון
קמח לפי הצורך בערך 3 וחצי כוסות קמח בכוס חד פעמי חם
מצרכים למרנג –
3 חלבונים L
1 כוס סוכר
3 כפות פודינג וניל
איך מכינים-
אופן הכנת המרנג :
להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה סוכר ..
להוסיף בתנועות קיפול
3 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה :
ללוש את כל מרכיבי הבצק לבצק חלק ונעים
*לחלק את הבצק ל – 3 חלקים שווים
לרדד לצורת מלבן כל חלק על גבי נייר אפיה מעל להניח נייר נוסף .
למרוח שליש מרנג בצורה אחידה על כל מלבן
לחתוך עם סכין רצועות ארוכות בעובי 3 סנטימטר
לגלגל כל רצועה לצורת ספירלה (שבלול)
להניח את שושני הבצק על גבי תבנית של תנור מרופדת בנייר אפיה.
לאפות בחום בינוני 180-200 מעלות בערך 13 דקות או עד להזהבה קלה מאוד
בהצלחה