עוגות קינוחים

עוגת תפוחים ופירורים נדירה הכי טעימה לשבת

 

שרונה זאבי

זאת עוגה תפוחים ממש ממש טעימה

הכינה שרונה זאבי

המתכון של אורה ארגוב

הרכיבים-

לבצק –

3 כוסות קמח

חצי כוס אינסטנט וניל

שקית אבקת אפייה

כפית גרידה מלימון

2 שקיות סוכר וניל

כוס שמן/או 220 גר חמאה

ביצה

מילוי –

8 תפוחים מקולפים ומגורדים

כוס סוכר- או חצי כוס או  סילאן

חופן צימוקים

כוס אגוזי מלך קצוצים

כף קינמון

קורט אגוז מוסקט

חצי כוס מים

איך מכינים-

את הבצק נלוש לתערובת של פירורים .

את הפירורים נחלק ל-3.

התפוחים –

לבשל בסיר תפוחים סוכר עם המים.

עד שמבושל ורך כ- רבע שעה.

להוסיף תבלינים וצימוקים. לאחר שמתקרר

לחלק מילוי תפוחים ל-2 .

נרפד בצק פירורים בקרקעית תבנית- מלבנית או 26 עגולה.

נשים שכבה של תפוחים ונפזר אגוזים

ושוב שכבת פירורי בצק שכבת תפוחים ואגוזים.

שכבת פירורים למעלה.

אפייה 180 מעלות שעה.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *