זאת עוגה תפוחים ממש ממש טעימה
הכינה שרונה זאבי
המתכון של אורה ארגוב
הרכיבים-
לבצק –
3 כוסות קמח
חצי כוס אינסטנט וניל
שקית אבקת אפייה
כפית גרידה מלימון
2 שקיות סוכר וניל
כוס שמן/או 220 גר חמאה
ביצה
מילוי –
8 תפוחים מקולפים ומגורדים
כוס סוכר- או חצי כוס או סילאן
חופן צימוקים
כוס אגוזי מלך קצוצים
כף קינמון
קורט אגוז מוסקט
חצי כוס מים
איך מכינים-
את הבצק נלוש לתערובת של פירורים .
את הפירורים נחלק ל-3.
התפוחים –
לבשל בסיר תפוחים סוכר עם המים.
עד שמבושל ורך כ- רבע שעה.
להוסיף תבלינים וצימוקים. לאחר שמתקרר
לחלק מילוי תפוחים ל-2 .
נרפד בצק פירורים בקרקעית תבנית- מלבנית או 26 עגולה.
נשים שכבה של תפוחים ונפזר אגוזים
ושוב שכבת פירורי בצק שכבת תפוחים ואגוזים.
שכבת פירורים למעלה.
אפייה 180 מעלות שעה.